fbpx
Se vores varme sommertilbud ☀️ - Spar op til 42%
Blogindlæg

Mere RO

Ro er efterhånden sjældent set i vores samfund, og det kan være skræmmende at tillade at være med roen, når den så endelig er der. Her får vi nemlig for alvor lov til at mærke os selv, og det er vi ikke vant til.

Vi har vænnet os til, at vores sanser konstant aktiveres, og at vi forstyrres løbende igennem vores dagligdag. Undersøgelser viser, at vi forstyrres hvert 3. minut, og hvis det ikke er af andre, så gør vi det selv ved at begrave os i smartphonen eller tabletten.

Vi lever i et samfund, hvor der er høje forventninger til, at vi er produktive, løbende udvikler os og er teknologiske aktive. Desværre glemmer vi ofte, at vores menneskelige evolution – både hjerne og krop – ikke er udviklet og gearet til dette, og det gør, at vores system er på overarbejde. Det betyder, at vi mere end aldrig før har brug for RO, da vi ligesom et batteri har brug for at blive ladet op for, at vi ikke løber tør for energi og brænder ud.

”Floating har en markant effekt, det bl.a. reducerer angst og muskelspændinger samt giver en øget afslapning og sindsro. Derudover faldt blodtryk betydeligt gennem hele floatsessionen”.1

Stilhed og pauser er nødvendigt for at fungere normalt, men det kan være svært, når vi skal nå det hele (på den halve tid) og levere til både vores egne og omgivelsernes forventninger.

For mange er der simpelthen ikke tid til pauserne, og hverdagen buldrer afsted, og for andre er stilheden og roen ubehagelig, da det kan være svært at være med sig selv, og alle de tanker og følelser, der kommer op.

Men det er vigtigt at give plads til alt det, der er i dig. Vi skal være nysgerrige og rummelige overfor os selv, og vi skal turde at møde os selv. At være med sig selv og bare sætte sig uden at skulle noget er det, vi kender som meditation. Mange tror, at meditation er en bestemt måde at
tænke eller ikke tænke på. Meditation er faktisk bare at være med det, der er – at trække vejret og se og mærke, hvad der sker i dig.

Det samme sker i en floattank, og det er ofte den del, der udfordrer vores gæster til at starte med. Men fordi miljøet i float-poden, som det er, opnår du på kort tid transformerende effekter. Bl.a. fordi du ikke bliver forstyrret, det er afslappende for kroppen, og du bliver automatisk hjulpet ned på dybere hjernebølgefrekvenser, såsom alfa- og theta-stadiet, hvilket er særdeles sundt for vores hjerne og resten af vores system.

Jo mere ekstrem en overbelastning, vi udsætter kroppen for igennem vores yde miljø, i form af støj og skærme, jo mere ekstreme redskaber må vi tage i brug for at finde en balance – uden at brænde sammen. Floating er et unikt redskab, da det både aflaster kroppen og fjerner op til 90%
af alle stimuli – også kaldet sansereduktion. Netop denne kombination skaber maksimal fysisk og mental restitution.

I Float Studio håber vi, du vil tage roen med dig – om det blot er 5. minutter eller en time – alt har en effekt.

Kærlig hilsen
Team Float Studio

1 Biological Psyhiatry: Cognitive Neuroscience and neuroimaging. 2018

Seneste blogindlæg

Fibromyalgi og floating

Hos Float Studio ser vi mange mennesker, der får stor glæde af at bruge floating som en del af deres behandling af fibromyalgi. Fibromyalgi er

Læs mere
Indkøbskurv

Sådan booker du

1. Vælg ønsket service
Vælg en af vores services og klik på enten “København” eller “Aarhus” i rullemenuen for at booke en tid.
Dias 2 overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Klik her
Dias 3 overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Klik her
Previous slide
Next slide

Book tid

Enkelt Float

Enkelt Float

499 DKK

Par-Float

699 DKK

NEO

500 DKK