fbpx
Se vores varme sommertilbud ☀️ - Spar op til 42%
Blogindlæg

Meditation og floating

Har du svært ved at meditere og holde koncentration over længere tid? Så skal du afprøve floating. Floatpodens unikke miljø kan blive din nye bedste ven og dit vigtigste meditationsredskab. Flydetanken afskærer dig nemlig fra alle sanseput og med andre ord afskærer dig fra de ting, som kan slå dig ud af kurs og være distraherende under meditationen.

Det burde ikke at være svært at sidde stille med lukkede øjne uden at foretage sig noget, men alligevel har mange problemer med at holde støjen ude og slå tankerne fra. Det er der også god grund til. At få tankestrømmen til at stå stille er meget sværere end som så. Tankerne er en distraktion i sig selv, men det kan vores krop også være. Så er du øm her, det kradser her, du hører en bil gasser op udenfor samt andre forstyrrende elementer, som din krop bemærker. Det er dermed sagt svært at holde interne og eksterne distraktioner ude.

Har du aldrig prøvet at meditere? Eller måske er du garvet udøver? Uanset om du nybegynder, øvet eller har mediteret på daglig basis i mange år, så vil du få mere ud af din meditation under en floatsession hos Floatstudio.

Hvad er meditation?

Meditation er en praksis, hvor du bruger en teknik – såsom mindfulness eller det at fokusere på et bestemt objekt, tanke eller aktivitet – for at træne din opmærksomhed og bevidsthed, samtidig med at du opnår en mental klarhed, følelsesmæssig ro og en stabil indre tilstand. Meditation er i dag mere og mere udbredt i verden, og flere mennesker forsøger sig i praksissen med stor succes.

Meditation er en måde at styre sin opmærksomhed på, og det handler dybest set om, at du bliver ét med din opmærksomhed. Mange forbinder meditation med at være religiøs eller på en anden måde spirituel, men det er langt fra sagen. Moderne meditation, især mindfulness, har intet at gøre med religion eller det metafysiske. Derimod er der mange, som mediterer for at slappe eller opnå selvudvikling.

Fordelene ved meditation

Der er mange fordele ved at meditere, og praksissen er så vidt også meget individuel fra person til person. Men når du først er blevet bedre til at koncentrere dig og være til stede, kan du bruge denne fokusering og ro i andre sammenhænge af din hverdag. Du vil bl.a. kunne blive bedre til at:

  • øge din koncentrationsevne og få løst dine arbejdsopgaver mere effektivt
  • styre din stress, angst m.m.
  • forbedre din helbredstilstand i form af lavere blodtryk, hjertefrekvens og kolesterol
  • forbedre dine relationer til andre med færre konflikter
  • opnå større indre ro
  • øge din selvbevidsthed og selvindsigt
  • være til stede i nuet
  • forbedre din søvn
  • oparbejde større medfølelse samt forståelse for andre og ikke mindst dig selv.

Som sagt er meditation meget individuelt, og derfor er de ovennævnte fordele kun en brøkdel af det, du kan få ud af meditere regelmæssigt sammen med floating.

Floating som effektivt redskab ved din meditation

Som tidligere nævnt kan floating og særligt vores floatpod være et effektivt redskab, når du skal meditere. Det skyldes, at floatpoden afskærer alle dine sanseinput, så det bliver nemmere for dig at opnå de dybe meditative stadier. Du vil dermed få det fulde udbytte ud af din meditation og opleve din tilstedeværelse på en helt ny måde. Med floating får du altså muligheden for at fjerne alle de påvirkninger og udefrakommende distraktioner, som du vil opleve derhjemme, og du vil få nemmere ved at koncentrere dig om dig.

Er du klar til at opleve et nyt redskab til din meditation, eller har du behov for at afprøve floating som en del af dit mindfulness? Så book endelig en tid!

Seneste blogindlæg

Fibromyalgi og floating

Hos Float Studio ser vi mange mennesker, der får stor glæde af at bruge floating som en del af deres behandling af fibromyalgi. Fibromyalgi er

Læs mere
Indkøbskurv

Sådan booker du

1. Vælg ønsket service
Vælg en af vores services og klik på enten “København” eller “Aarhus” i rullemenuen for at booke en tid.
Dias 2 overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Klik her
Dias 3 overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Klik her
Previous slide
Next slide

Book tid

Enkelt Float

Enkelt Float

499 DKK

Par-Float

699 DKK

NEO

500 DKK