Hvorfor dyrker atleter floating? Det kan vi svare på.
Floating er et værktøj der kan hjælpe atleter på adskillige måder. Atleter som er seriøse med deres sport, oplever ofte svære situationer, hvor deres følelser, stress og negative tanker ofte blokerer og påvirker deres krop. Særligt i meget pressede situationer som f.eks. under vigtige konkurrencer og mesterskaber får tankerne deres eget liv. Atleter oplever i disse situationer myriader af tanker, der er meget svære at styre og som ofte er nye og uvante. Det lyder som store løfter, at en session på 60 minutter i kropstempereret saltvand skulle være nok til at skabe en tilstand, hvor den stress, der plager de fleste af os i en hektisk hverdag langsomt flyder væk og afløses af ro og balance i krop og sjæl. Men netop de myriader af tanker, kan floating hjælpe med at give svar på.
Ud over de mentale fordele, er der også mange fysiske fordele. De høje niveauer af magnesium som er til stedet i vandet, absorberer sig ind musklerne og genopretter vigtige byggesten for ens kropsfunktion og afslapning, som de fleste mennesker ikke er klar over, at de faktisk mangler. Specielt atleter, som fysisk bruger deres krop meget, får den restitution de har brug for, når de træner 6-8 gang om ugen.
Det floating tilbyder atleter (såvel som ikke atleter) er blandt andet:
- Vasodilatation
- Mentalt klarhed
- God restitution
- Et ekstra boost til deres performance
Vasodilatation betyder, at kroppens blodkar dilaterer, det vil sige at blodkarrenes glatte muskulatur slapper af og karene udvider sig. Det er meget væsentligt for specielt atleter, da større blodkar svarer til mere blodgennemstrømning, hvilket resulterer i bedre iltforsyning til kroppen. Mere iltet blod, der pumpes rundt i kroppen, kan være med til at give det ekstra boost til deres performance.
Men hvordan ved vi egentligt dette?
Vi har haft atleter i Float Studio! Vi har snakket med nogle danske atleter, som floater regelmæssigt hos os.
Jeppe Morrell, dansk professionel bokser, siger blandt andet “Fysisk restituerer jeg markant hurtigere, og derudover oplever jeg at floating også hjælper på rygskader. Psykisk giver det et pusterum, hvor man får ladet det mentale batteri på – det er svært at opnå komplet ro uden forstyrrelser, især op til en vigtig kamp med pres fra medier.”
Vi har også taget en snak med Kojo Musah, topatlet i løb, som også mener floating har en positiv effekt på hans fysiske, men også mentale performance. Musah siger, “Uden tvivl har floating haft en positiv effekt på min performance. Min performance er blevet bedre i takt med, at min kost og restitution er blevet bedre. Derudover har man i en stund muligheden for at lukke verdenen ude, hvilket gør, at man kan fokusere på de ting som man har brug for at fokusere på.”
Frederik Fenger, thaibokser og personlig træner, har også kun positive ord at nævne om floating. “Floating giver min krop det ekstra, når den til dagligt er presset. Det er som om der kommer en ekstra hviledag i løbet af ugen! Psykisk giver det mig en god refleksion over min træning og samtidig afslapper det mit sind i en stressende hverdag. Jeg oplever en ro, når jeg går derfra. Derudover giver det en ro i momentet, som har en “drug” effekt, i og med jeg kommer væk.” Topatleten i trespring, Dennis Mägi Bakari, kan virkelig mærke forskel på, når han floater, og når han ikke gør. Han siger: “Jeg floatede regelmæssigt sidste år, og især op imod DM, hvor jeg endte med at springe mit længste spring nogensinde. Året efter til DM, hvor jeg ikke floatede gik det meget dårligere, da fokus på teknikken var “selvom jeg havde trænet 10 måneder mere. Jeg ramte dog også en dårlig dag – men det har jeg ikke gjort siden regelmæssig floating. Floating forstærker også mine sanser, ro i krop, sind og sjæl og derudover også mere overskud”.
Det smukke ved floating er, at jo mere du floater, jo mere intens og bedre bliver oplevelsen. Atlet
eller ej, hvis du ønsker at give dig selv en fysisk og psykisk fordel til livet, hvorfor så ikke give
Float Studio et besøg?