Floating mod kroniske smerter

Floating er muligvis det redskab, der hurtigst kan lindre kroniske smerter som gigt, fibromyalgi eller ryg & nakke smerter. Ved at fjerne belastningen fra tyngdekraften på muskler og led, kan de få et frirum, hvor de ikke skal arbejde, for at holde på kroppens vægt og stå imod det konstante tryk, vi har på vores krop.

Fysiske og kroniske smerter sænker livskvaliteten og har en stor påvirkning på humøret. Vi lider som samfund generelt rigtig meget af smerter. Mere end 700.000 danskere lider af gigt, som hver dag gør livet mere besværligt og mindre behageligt.

På grund af større inaktivitet og dårlig kropsholdning lider vi også mere og mere af ryg og nakke smerter. Næsten alle danskere har på et tidspunkt oplevet at have ondt i ryggen i deres liv og ifølge rapporten “Sygdomsbyrden i Danmark” lider 888.000 eller ca. 20%, dagligt af smerter i lænden. 550.000 lider dagligt af nakkesmerter viser samme rapport.

I floattankens miljø, som er ulig noget andet på jorden, bliver muskler og led aflastet og giver de udsatte områder en pause, hvor smerterne lindres. Fordi muskler og led bliver aflastet i det varme vand, kan blodårene udvide sig og på den måde øges blodgennemstrømningen, så kemikalier og affaldsstoffer kan vaskes væk, hvilket har en helende effekt.

I det unikke float miljø, frigiver hjernen også flere endorfiner, hvilket er kroppens eget smertestillende middel, så du vil helt naturligt være mindre påvirket af smerter efter din behandling. Endorfinerne bliver frigivet, fordi sanseinputtet er minimalt og hjernen slår over i theta bølger, som normalt kun opnås lige før man falder i søvn eller i dyb meditation.

Folk der lider af kroniske smerter og benytter sig af floating, for bedre livskvalitet beretter om en fordel, hvilket har hjulpet dem rigtig meget i deres dagligdag. De fortæller om at de er blevet meget bedre til at leve med deres smerter, efter de er begyndt at floate, ved at blive mere opmærksomme på smerterne og hvordan de bedre kan abstrahere fra dem ved at flytte deres fokus. Igen er dette muligt pga. theta stadiet, hvor man opnår højere selvindsigt og kropsbevidsthed.

Det saltholdige vand i floatpoden, som er mættet med mineralet epsom salt, også kaldet magnesium sulfat har også mange positive fordele. Mineralet er et af de vigtigste vi har i kroppen og påvirker bla. stofskifteprocessen. I kroppen har vi halvdelen af mineralet i knoglerne og den anden halvdel i musklerne, og mineralet er en nødvendighed for at vi kan bruge vores muskler som vi skal.

Floating kombinerer alle disse fordele i en times unik og afslappende behandling, som differentiere sig fra andre behandlingsformer og kan med garanti kan hjælpe dig til en højere livskvalitet. Vi håber du er blevet inspireret af vores blogindlæg og har lært lidt mere om, hvordan floating kan hjælpe dig, hvis du lider af smerter i dagligdagen.