fbpx
Blogindlæg

Det ultimative digitale detox

Du ved det allerede. Vi bliver mere og mere stressede samtidig med at vi bruger mere og mere tid på de sociale medier. Den gennemsnitlige dansker har 4 timers skærmtid på daglig basis og telefonen er blevet en tidsrøver uden lige. Vi griber den ved hver en chance vi får, og vi bliver bombarderet med uendelige reklamer og alverdens ligegyldigheder.

Digitaliseringen har bestemt gjort meget godt for os og har gjort mange ting mulige, men det er også blevet en dårlig vane. Vi bruger vores telefon som tilflugtssted, for at undgå situationer og for at se ud som om vi er optagede så vi ikke skal forholde os til mennesker eller situationer omkring os, og endnu værre, at skulle forholde os til os selv.

Vi kan ikke foretage os noget uden det skal dokumenteres med vores lille supercomputer. Vi lever nærmest igennem den og som om vores liv afhænger af den. Kan du overhovedet huske hvordan det var før vi alle havde smartphones og sociale medier? 

Det handler selvfølgelig om vaner og rutiner, men ved at vi konstant er “connectede” er vi også “disconnectede” Vi er disconnectede fra verden omkring os. Disconnectede fra naturen og vores sande jeg. Ved konstant at opholde os i skyen eller slappe af foran fjernsynet, distancere vi os fra os selv og vores indre verden. Vi er stressede, angste og deprimerede mere end nogensinde før og digitaliseringen har uden tvivl en indflydelse på dette. Vi er langt fra vores menneskelige potentiale, netop fordi vi har afbrudt forbindelsen. Det er naturligt at sove om natten og være vågen om dagen. Sådan har naturen designet det. De menneskeskabte teknologier, afbryder den forbindelse og gør det nemt for vores ego at finde tryghed i distraktionerne, fremfor at forholde os til os selv og hvem vi virkelig er. Det er naturligt for os, at følge flokken som det flokdyr vi er og det er desværre blevet sådan at digitaliseringen næsten er blevet os påtvunget, fordi hvordan kan vi eksistere i det moderne samfund uden facebook, eboks og nem-id uden at det hele bliver skide besværligt? 

Det bedste vi kunne gøre ville være at trække stikket og tage ud i naturen en uge og efterlade al elektronikken derhjemme, bruge tid i den friske luft og gå i seng når solen går ned og stå op sammen med den igen, for at nulstille alle vores systemer, men hvem har tid til det i dagens Danmark? Det der er så fantastisk ved floating er at det giver dig mulighed for alt det på bare én time. Ved at begrænse alle vores sanser og opholde os i floattanken, kan vi give os selv den ro vi fortjener og vaske tavlen ren. Det er en time, hvor du ikke skal forholde dig til andet end dig selv. Glem verden udenfor. Den eksisterer ikke længere. Det er kun dig og dine tanker, uden mulighed for at blive afbrudt. 

Det er jo ikke for sjov, at meditation har vist sig så effektiv, på så mange parametre når det gælder et godt psykisk helbred. Det eneste meditation er, en observation af dine tanker og dit indre univers, uden at dømme eller kontrollere noget. Det kræver en del øvelse, og man kan nemt blive hylet ud af den, men i floattanken er hverken kroppen eller verden udenfor, en distraktion. Det er en form for tvunget, dyb meditation og det giver alle muligheden for nemt at befri sig selv fra det hurtige ræs i det ydre og tage på den indre rejse, vi har så inderligt brug for. Når du kommer dybere i meditation, vil det give dig et andet perspektiv på dig selv og din tilværelse. Det kan fri dig fra bekymkringer ved at finde løsninger og se muligheder du før ikke kunne se, fordi du var optaget eller distraheret. Du vil kunne mærke dig selv og din egen natur, uden det filter du normalt opholder dig i. Det i sig selv, kan være løsningen du har brug for eller bare en fantastisk oplevelse af din egen bevidsthed du aldrig har gennemlevet før. Udover det kommer alle de fysiologiske fordele, som topper oplevelsen og efterlader dig i ekstase. 

Ved at frigive endorfiner og dopamin, forbedres dit humør, hvilket giver dig endnu mere mentalt overskud, så du kan bibeholde din naturlige balance, som er den der hjælper dig til at undgå stress og angst. Alle disse sygdomme er ikke naturlige, men er en bivirkning af vores måde at leve på. Floating går rent faktisk ind og påvirker det parasympatiske nervesystem, som er en del af det autonome nervesystem og er ansvarlig for at kroppen normalisere forholdene når en fare er overstået  Du behøver hverken føle dig stresset eller deprimeret, for at dette ville være godt for dig. 

Alle burde give sig selv mulighed for at komme tættere på sig selv og se bort fra verden udenfor i bare én time.Vi har selv alle redskaberne indeni, der kan hjælpe os til at leve det liv vi ønsker og blive vores egen bedste version. Vi ønsker i bund og grund alle det samme. Vi vil være glade og lykkelige. Vi vil elskes. Det er så simpelt, men vi jagter det i ydre oplevelser og den fysiske verden. Vi har glemt at det hele tiden er tilgængeligt for os. ved blot at fjerne distraktionerne og kigge indad kan vi lukke op for et hav af lykke og kærlighed. Havet findes i floattanken og det er tilgængeligt lige nu. Gør dig selv en tjeneste og kom ned og giv floating et skud. Vi hjælper dig med glæde, godt på vej på din indre rejse og en ny start med mere glæde og kærlighed.

Seneste blogindlæg

Mere VELVÆRE

Velvære er et vidt begreb, der kan betyde flere ting indenfor sundhed og helbred, men for os i Float Studio er velvære den samlede gevinst

Læs mere

Mere ENERGI

Forstil dig at træder ind i det varme salt vand og lægge dig godt til rette. Vandets blødhed er genkendeligt og du er bliver omsorgsfuldt

Læs mere

Sådan booker du

1. Vælg ønsket service
Vælg en af vores services og klik på enten “København” eller “Aarhus” i rullemenuen for at booke en tid.
Dias 2 overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Klik her
Dias 3 overskrift
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Klik her
Previous slide
Next slide

Book tid

Enkelt Float

Enkelt Float

499 DKK

Par-Float

699 DKK

NEO

500 DKK