Hvad er floating

 

Ved floating (flydeterapi på dansk) befinder du dig i en sensorisk deprivationstank med kropstemperereret saltvand. Tankens begrænsede sanseinput og vægtløshed giver dig mulighed for en helt særlig oplevelse for både krop og sind. Her sætter du automatisk tankerne i bero og giver dig selv en velfortjent pause fra hverdagens stress og jag.

Floatings historie

Floating blev udviklet i 1950’erne i USA af psykiater og neurolog Dr. John C. Lilly. Han ønskede at studere effekterne ved at isolere hjernen og finde svar på ubesvarede spørgsmål omkring det menneskelige sind.

Læs mere

Floattankens unikke miljø

Det særlige floatmiljø er ulig noget andet og skal opleves i egen person, for hver eneste behandling er en individuel og unik oplevelse. Floating behøver ikke kun at bruges af mennesker med psykiske eller fysiske skavanker, men kan med fordel benyttes af alle, der ønsker en højere livskvalitet og selvindsigt.

Læs mere

Fordele ved floating

Reduktion af stress, angst og depression

Veldokumenterede studier påviser, at floating har en positiv indvirken og effekt mod stress, angst og depression ved hurtigt og effektivt at sænke antallet af biokemikalier, som har direkte relation til disse lidelser. Kæmp- eller flugtresponsen bliver deaktiveret, og anti-stresshormoner bliver frigivet, hvilket reducerer stress og stressrelaterede sygdomme. Derudover hæmmes produktionen af adrenalin og kortisol. På grund af disse hormonelle mekanismer kan floating altså også være nøglen til bedring hos depressionsramte og folk, der lider af angst.

Effektiv søvnforbedring

Den dybe hvile, du får ved et float, vasker trætheden væk, og et enkelt float kan føles ligeså genoprettende som en nats søvn. Adskillige brugere fortæller om markant bedre søvnmønstre efter at have prøvet floating regelmæssigt. En floatsession kan have samme effekt som 4-8 timers søvn. Ved at begrænse sanseinputtet giver du dine sanser en helt ny form for ro, og det kan være med til at genstarte din døgnrytme eller fjerne jetlag. Dette gør floating særligt fordelagtig til folk på skiftehold og nattevagt, eller som rejser meget.

Personlig udvikling

Ved at flyde i det sansebegrænsede miljø bliver hjernen isoleret, og det tillader, at hjernen kan skifte beta-hjernebølger, som er den tilstand, vi befinder os i, når vi er vågne, til theta-hjernebølger, som er den tilstand, vi oplever i REM-søvn og dyb meditation. Theta-bølger har 3 overordnede fordele:

 

 • Superlæring. Hjernen har mulighed for at optage information hurtigere og forstærke hukommelsen.
 • Forøget kreativitet. Vi opholder os nemlig i en tilstand med lave frekvenser, hvor hovedsageligt den højre hjernehalvdel – kreativitetsdelen – arbejder.
 • Forbedret visualisering. Dette er særligt oplagt for professionelle atleter inden konkurrencer og foredragsholdere, inden deres taler.
Meditation & mindfulness

Floating er en åbning ind til dybere meditation. Det reducerende sanseinput og vægtløsheden frier dig fra distraktioner og gør det nemmere at få ro i sindet og opnå dybe meditative stadier. Den ældgamle teknik til at rette fokus indad har vist sig at være særdeles effektiv imod stress, angst og meget mere. Mange finder det svært at sætte sig ned og abstrahere fra sine tanker, mens floating giver dig mulighed for at fjerne disse påvirkninger, så du nemmere kan koncentrere dig om dig og din indre ro og balance.

Mulighed for vaneændring

Det rolige floatmiljø giver dig mulighed for at ændre uønsket adfærd, så du kan blive den bedste version af dig selv. Gennem regelmæssig floating kan du tage en pause fra udefrakommende stimulanser, så du kan agere ud fra et autentisk sted. Floattanken kan have samme funktion som den traditionelle hypnose, hvor det her blot drejer sig om selvhypnose. Med floating kan du dykke ned i din underbevidsthed og ændre på dine daglige mønstre, hvormed det især har været til hjælp for folk, der vil tabe sig eller stoppe med at ryge.

Smertelindring for kroppen

Forskning viser, at floating stimulerer hjernen til at udskille endorfiner i hypofysen, som er kroppens eget smertestillende kemikalie, der blokerer smerte og er ansvarlig for lykkefølelsen og ekstase. I det vægtløse miljø bliver muskler og led aflastet og blodsyningens øges, hvilket har en helende effekt. Især har folk, der lider af kroniske smerter som gigt, fibromyalgi og rygsmerter, oplevet en givende effekt med flydeterapi. Også folk med migræne har oplevet stor bedring i floatpoden pga. det gode saltmineral magnesiumsulfat.

Forbedring af helbredet

Floating har en bred positiv virkning på dit helbred. Udover at øge blodcirkulationen og sænke blodtrykket, sænkes også antallet af stresshormoner i kroppen. Dette har en særlig fordelagtig effekt på dit immunforsvar, fordøjelsessystem og det endokrine system, som er ansvarlig for, at kroppens hormoner kan kommunikere med vigtige organer.

Hurtigere restitution og genoptræning

Du bliver hurtigere klar uanset hvilken sport, du dyrker, ved at benytte dig af floating, da mælkesyren nedbrydes. Genoptrænings- og restitutionstider nedsættes, så du hurtigere kan komme i gang med at dyrke det, du elsker. Ved at øge kroppens blodcirkulation kan kroppen hurtigere transportere ilt og næringsstoffer rundt i kroppen. Derudover vil musklerne og leddene slappe af og øge blodforsyningen i belastede og skadede områder, der er med til at mindske inflammation og hurtigere reparere muskelvæv. Floating er også påvist til at have en effekt ved brækkede knogler og forstuvede led ved at forkorte genoptræningstiden.

Epsomsalts indvirken på kroppen

Epsomsalt, også kaldet magnesiumsulfat, spiller en vigtig rolle ifm. kroppens stofskifteprocesser, herunder samspillet med hundrede forskellige enzymer. Mineralet magnesium er vigtig for overførslen af nerveimpulser til musklerne og hjertet, som får dem til at trække sig sammen. Derudover mindsker magnesium migræne og forbedrer din søvnkvalitet. Desuden giver en time i det saltholdige bad en fantastisk blød hud og sundt hår, som topper oplevelsen.

Generel velvære

Floating kan få dig til at koble fuldstændig af og dermed give dig langt mere energi i hverdagen. Du vil bl.a. opleve større motivation og længerevarende overskud efter dit float. Det er skønt at have det godt, og du behøver ikke at fejle noget for at kunne forkæle dig selv. Du kan med fordel også tage en ven med, hvis du vil dele oplevelsen med en, du holder af.

F.A.Q.

Kan jeg floate, hvis jeg lider af klaustrofobi?

Det kan du sagtens. Flere undersøgelser iblandt nuværende brugere af floatcentre, som lider af klaustrofobi, viser at 90% af dem ikke får denne følelse, når de har lagt sig til rette i tanken. Dette skyldes bl.a., at det ligger i menneskets natur automatisk at slappe af, når vi befinder os i et roligt, stille og afslappende miljø, hvilket tanken afspejler. Det er vigtigt at understrege, at du er i fuld kontrol over dine omgivelser, når du befinder dig i tanken. Tankens størrelse gør, at du ikke føler dig indelukket, og der er også friskluftsindtag. Du kan evt. prøve med låget åben eller have lys tændt, hvis du tænker, det bliver for klaustrofobisk.

Hvordan renser og rengør I floattankene?

Vi rengør tankene efter hver kunde, hvor vi bl.a. tjekker vandets pH-værdi og fører vandet igennem et filtreringssystem, der renser vandet hele tre gange mellem hver session. Filtret rengør helt ned på nano-niveau og fjerner partikler, der er 100 gange mindre end et hår. Saltet i tanken er også naturligt desinficerende, som neutraliserer eventuelle bakterier. Brugerne skal desuden altid gå i bad inden og efter en floatsession. Floattanke har været i brug i mere end 60 år, og der er stadig ikke fundet et tilfælde, hvor en bruger er blevet syg af at opholde sig i tanken.

Kan jeg drukne, hvis jeg falder i søvn?

Nej, det kan du ikke. Du kan trygt og sikkert falde i søvn i tanken. Grunden til, at folk tror, at det er farligt at falde i søvn, er, frygten for, at man ruller om på siden. Saltindholdet gør, at du vil flyde, så du skal ikke være bange for at lade din krop slappe helt af under din session.

Skal jeg floate mere end én gang?

Ja, det skal du, hvis du gerne vil opnå den optimale effekt og det fulde potentiale, en floattank kan tilbyde. For os er floating ikke en engangsforestilling, ligesom oplevelsen aldrig bliver fuldstændig fuldendt. Der er adskillige videnskabelige undersøgelser, der viser, at floating har en akkumulerende effekt på kroppen. Hvis du floater af en bestemt årsag som f.eks. smertelindring, kræver det som regel ikke mere end ét eller to forsøg på at opnå den ønskede effekt.

Kan jeg floate, hvis jeg er gravid?

Ja, du kan sagtens floate, hvis du er gravid. Under en floatsession vil du opleve, at al den vægt, som dit kommende barn har tilført din krop, automatisk vil forsvinde i den vægtløse tilstand. Dette er utroligt lindrende og har en behagelig effekt for gravide kvinder, som ellers oplever et stort fysisk pres på kroppen. Der er også mange beretninger om, at gravide kvinder har opnået en meget intim forbindelse med barnet i maven under en floatsession. Vi anbefaler selvfølgelig, at du snakker med din læge og jordemoder, inden du booker en tid.

Hvordan forbereder jeg mig inden en floatsession?

Vi anbefaler, at du ikke indtager stimulanser såsom kaffe og nikotin flere timer før din floattid. Vi anbefaler også, at du ikke barberer eller vokser dig lige inden, da saltet i så fald vil svie. Ved at spise et let måltid 60-90 minutter inden din tid, slipper du for, at din mave skaber distraktioner, mens du floater. Ligeledes anbefaler vi, at du ikke drikker for meget inden – så undgår du følelsen af at have brug for at komme på toilettet. Vi anbefaler, at du læser vores blogindlæg ”Før dit første float, så du er godt forberedt.

Kan jeg floate, hvis jeg har menstruation?

Ja, det kan du, så længe du følger den samme procedure, som hvis du skulle i svømmehal.

Hvem anbefaler vi ikke at floate?

Folk, som vi anbefaler ikke at floate, er mennesker med større rifter, åbne sår eller udslæt. Ligeledes folk med smitsomme sygdomme. Vi anbefaler heller ikke, at du floater, hvis du lider af en sygdom, der giver anfald som f.eks. epilepsi. Ligeledes anbefaler vi heller ikke, at du bruger floattanken, hvis du ikke selvstændigt selv kan komme i og op uden assistance.

Skal jeg medbringe noget?

Som udgangspunkt skal du ikke medbringe noget. Men vi vil anbefale, hvis du har langt hår, at du så medbringer elastik og egen hårbørste. Hvis du benytter kontaktlinser, vil det være bedst, at du medbringer noget at lægge dem i, så der ikke kommer saltvand på dem. Ellers skal du bare medbringe dig selv, og vi står for resten. Vores badeprodukter er organiske og allergivenlige. Du er selvfølgelig altid velkommen til at medbringe dine egne produkter.

Skal jeg have noget på under min floatsession?

Vi anbefaler, da det er en privat oplevelse, at du ingenting har på. Det er selvfølgelig helt op til dig selv, men badetøj og elastikker presser mod kroppen og kan distrahere din oplevelse under dit float. Husk, at hver floatrum har en dør, der kan låses indefra.

Hvor langt er et float?

Et float varer i 60 minutter, og du har floatrummet i 80 minutter, så der er tid til omklædning og bad før og efter sessionen. Det er helt op til dig, om du vil blive tiden ud, og du har altid mulighed for at forlade tanken før tid, da du selv har den fulde kontrol over situationen. Så løfter du bare låget og stiger ud.

Bliver jeg dehydreret ved at være i vandet så længe?

Nej, det gør du ikke. Din hud bløder ikke op, som du normalt vil opleve. Epsomsaltet er tværtimod fordelagtig for din hud, hvilket du også straks vil mærke efterfølgende.

Hvordan vil en floatsession være for mig?

Dette kan vi desværre ikke give dig et præcist svar på, da det er en meget individuel oplevelse. De typiske oplevelser er en fornemmelse af total ro og afslapning samt dyb koncentration og kreativ tænkning. Oplevelsen er dog helt din egen, og vi vil rigtig gerne høre om den, når du er færdig.

Vil jeg kunne genoptage mine daglige aktiviteter efterfølgende?

Ja, men vi vil dog anbefale, at du tilrettelægger din tid, så du ikke skal skynde dig afsted efter dit float. Mange oplever deres post-float som en meget rolig og afstressende følelse. Du er derfor meget velkommen til at sætte dig i vores chill-out-lounge og nyde oplevelsen efterfølgende.

Må jeg have farvet min hår?

Ja, det må du gerne, men vi anbefaler, at der går minimum 14 dage, fra du har farvet det til, at du floater. Både for din hårfarves skyld og for, at det ikke smitter af i vandet.

Kan jeg floate under Covid-19?

Ja, det kan du. Her er 6 grunde:

 1. Der er ingen fysisk nærkontakt
 2. Vi rengør alle overflader, håndtag og andre berøringssteder før og efter dit float
 3. Efter hvert float bliver vandet i tanken renset 3 gange gennem et ultrafint mekanisk filter
 4. Vores float pods indeholder 550kg epsomsalt, som er dræbende over for bakterier og vira. Det samme er UV-lyset i tankene. Derudover H202-desinficering.
 5. Du tager et bad både før og efter dit float
 6. Vi har øget afstanden mellem starttider, så ingen overlapper hinanden

Hvis du har symptomer, så ring til os, og vi afbestiller din session. Vi kan istedet guide dig til self-care derhjemme.

At holde Float Studio rent og sikkert er vores første prioritet. Vi vægter jeres sikkerhed rigtig højt, og ønsker at I føler jer sikre hos os, når I floater.

 

Desuden har The CDC (Center for Disease of Control) udtalt:

“There is no evidence that COVID-19 can be spread to humans through the use of pools and hot tubs.

Proper operation, maintenance and disinfection of pools and hot tubs should remove or inactivate the virus that causes COVID-19″

“COVID-19 is not spread in water, such as float water”

Sidder du inde med spørgsmål vedrørende floating, de terapeutiske fordele eller mangler du et svar på et givent spørgsmål før dit første float?

Book tid nu

 

Lyder floating som noget for dig? Her er et udsnit af de mest populære pakker.
Klik på ’book tid’ for flere pakker og medlemskaber.

 
Enkelt Float

499 KR

 

 • 60 minutters float session
 • 1 års gyldighed

Intropakke x 3 Floats

999 KR

 • 3 x float á 60 minutter
 • Personlig og kan ikke deles
 • 1 års gyldighed
 • Intropakke kan kun købes 1 gang pr. person

Parfloat

699 KR

 • Til par der vil floate i den
  samme floatpod
 • 1 års gyldighed